fredag 14 februari 2014

Kambodja

Siem Rep


Angkor Vat, det mäktiga templet som varit både hinduiskt och buddistiskt besökte vi först i solnedgången den onsdagen 5/2. Vi tog en tuc-tuc från Siem Rep som ligger ca en och en halv mil från Angkor Vat. Dagen efter lånade vi cyklar och använde en hel dag att utforska inte bara Angkor Vat utan också ett antal andra tempel. 
Angkor var ju faktiskt världens största stad en gång i tiden och det är ett jättestort område med med många olika typ av tempelbyggnader. Nedan är ett av våra favoriter Ta Prohm där djungeln har tagit över stora delar av tempelresterna.


Ett annat tempel som gjorde intryck på oss var Bayonne som finns i området Angkor Tom.
Här var det en speciell atmosfär som är svår att återge.


Efter Bayonne, när vi var som längst från SiemRep, fick jag punktering! Cyklarna var inte helt nya så det var ingen större överraskning att något hände med dem. Hur som helst så lyckades vi "fånga" en tuc-tuc som efter en viss diskussion, gick med på att ta cyklarna med och köra oss tillbaka till staden.

På kvällen gick vi ut i Siem Rep och åt Kambodjas nationalrätt, Amok. Den kan innehålla det mesta men oftast fisk, grönsaker och ris. Ofta kokas det i kokosmjölk och serveras i stora bananskal. I vår amok fanns förutom, fisk och skaldjur, kött av ox och fläsk.

Ser väl gott ut, eller hur!

Vår sista dag i Siem Rep hyrde vi en tuc tuc och åkte ut på landsbygden och besökte bortre delen av gamla Angkor, Bantey Ray.
Här kommer någon bild från Bantey Ray samt från landsbygden. Avslutar med en något speciell bild från en lokal toalett. Bilden fanns lite överallt i Kambodja!!


Något överlastad moped...


Sitt inte på toastolen!! Och duscha inte på toaletten!! (Det fanns en slang för sanitära ändamål!!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar